Check!

Check! – seminarier, mötesplats och inspiration för musikarrangörer.

Välkommen till två kreativa och innehållsrika dagar i Göteborg den 19-20 november.
Check! riktar sig till dig som har arrangerat ett tag, börjat att arrangera eller har planer på att ordna konserter. Vi har målet att både stärka redan etablerade arrangörer och att hjälpa nya initiativ över tröskeln in i det offentliga stödsystem som finns för musikarrangörer. Check! har fokus på musik, men arrangörer inom andra områden är också välkomna. De här dagarna kommer att vara praktiskt inriktade för att du ska kunna fortbilda och fördjupa dig i arrangörskap och seminarier och workshops kommer att hållas på olika nivå.

Under Check! 2016 får du möjlighet att fördjupa dig i ämnen som – hållbarhet, säkerhet och trygghet, normkritik och breddande av konstformer. Du har också chansen att knyta kontakter för nya samarbeten och lära av bra exempel från andra arrangörer.

Vi som bjuder in till Check! har stor erfarenhet av att arrangera konserter, men vi vill också lära oss mer – av dig! Det är de fria arrangörerna som skapar en musikalisk mångfald över hela landet. Ni vet bäst vad våra etablerade arrangörsnätverk bör hjälpa till med.

Några av de seminarier/workshops som erbjuds är:

Hållbarhet – Gröna Arrangemang
Hur arrangerar du gröna arrangemang? Ett seminarium med praktiska verktyg och tips på både ekologisk och social hållbarhet inom musikevents/festivaler.

Normer
Hur funkar normer och vad innebär ett normkritiskt förhållningssätt? Här erbjuds metoder och tips för hur du arbetar med normer kring ditt kulturarrangemang.

Så här arrangerar du – Från början till slut
Ett seminarium som innehåller alla nödvändiga tips om hur du på ett bra sätt genomför din konsert.

Boka in dagarna nu!

När?
Den 19-20 november.

Var?
Kultur i Väst, Göteborg

Kostnad?
Gratis

Anmälan?
Program och anmälan 3 okt på www.mais.se.

Resersättning?
Vi kommer att stå för billigast möjliga resa upp till 1000 – 1500 kr beroende på var du kommer ifrån. Mer information om detta finns i samband med anmälan.

Boende?
Kommer du såpass långt från Göteborg att du inte kan åka hem på kvällen erbjuds plats i ett dubbelrum gratis. Information om detta finns i samband med anmälan.

Program och anmälan släpps 3:e oktober på www.mais.se

Check! 2016 Arrangeras av MAIS – Musikarrangörer i Samverkan, Kultur i Väst, KulturUngdom, Kammarmusikförbundet, Sweden Festivals och med stöd av Kulturrådet.