CHECK!

 

Välkomna till CHECK! 2019, 19-20 oktober i Uppsala.

Teman för CHECK! 2019 är sponsring och hållbarhet! Välkomna!

 

CHECK! – seminarier, mötesplats och inspiration för musikarrangörer.

CHECK! riktar sig till dig som har arrangerat ett tag, börjat att arrangera eller har planer på att ordna konserter. Vi har målet att både stärka redan etablerade arrangörer och att hjälpa nya initiativ över tröskeln in i det offentliga stödsystem som finns för arrangörer, men också hur man kan skapa samarbeten med privata aktörer. De här dagarna kommer att vara inspirerande, men också praktiskt inriktade för att du ska kunna fortbilda och fördjupa dig i arrangörskap.

Vi som bjuder in till CHECK! har stor erfarenhet av att arrangera konserter, men vi vill också lära oss mer – av dig! Det är de fria arrangörerna som skapar en konstnärlig mångfald – över hela landet.

Miljöansvar och social hållbarhet blir en allt viktigare del i musik- och festivalbranschen. Det bästa sättet att påbörja en positiv förändring är om vi alla tar ansvar i frågan och gör vad vi kan för att bidra till en hållbar utveckling. I år har vi på Check därför valt att göra hållbarhet till ett tema för konferensen. Utöver föreläsningar och workshops har vi tillsammans med vår hållbarhetspartner LiveGreen tagit fram en hållbar Check!-lista som kommer att presenteras under konferensen.

SE HELA PROGRAMMET

 

Praktisk information

Kostnad Att delta i CHECK! är gratis tack vare stöd från MAIS, Destination Uppsala, Uppsala Konstmuseum, Region Uppsala, Uppsala Kulturförvaltning, Musik i Uppland, Kultur i Väst och Kulturens.

Anmälan I första hand får två personer per förening plats. Övriga placeras på en reservlista tills vi stänger anmälan och kommer då med i ordningen som de anmälts. Anmälan är bindande. Om du har anmält dig och inte kommer debiteras du 600 kr. Du kan alltid överlåta din plats till någon annan i din organisation om du meddelar oss vem som tar din plats.

Sista anmälningsdag 14 oktober kl 23:59.

ANMÄL DIG TILL CHECK! 2019 (Anmälan går via Kultur i Väst).  OBS! Om anmälan inte kan göras via länken, skicka då din anmälan direkt till Jan Ove Hafstad, jan.ove@mais.se, så ordnar vi anmälan i efterhand.

Seminarier/workshops Konferensen består av föreläsningar och seminarier/workshops. Det arrangeras 3 parallella seminarier/workshops under lördagen och under söndagen. Alla är 30 minuter och repriseras 3 gånger vilket gör det möjligt för alla deltagare att gå på allt. Ni kommer få information om i vilken ordning ni deltar på de olika arrangemangen.

Plats CHECK! 2019 håller till i Uppsala Konstmuseums lokaler på Slottet i Uppsala.

Tillgänglighet Information om museet/slottet hittar du HÄR. Övriga frågor om tillgänglighet kan ställas till kontaktperson nedan.

Boende Boendet är inte kostnadsfritt för alla, men kommer du så pass långt från Uppsala att du behöver sova över en eller två nätter, så bokar och betalar vi delat boende på Hotell och Vandrarhem Centralstation, Bangårdsgatan 13A, Uppsala, www.hotellcentralstation.se. Lakan och frukost ingår. Önskemål om ett sådant boende anger du i anmälan till CHECK!

Vill du däremot bo själv så bokar och betalar du hotellkostnaden själv. Vi rekommenderar Park Inn by Radisson, Storgatan 30, Uppsala. Vi har reserverat ett antal enkelrum för 800 kronor och dubbelrum för 900 kronor natten med kod: CHECK! 2019. Boka rum via mail till reservations.uppsala@parkinn.com eller via telefon 018-68 11 00. Ange koden.

Mat Under lördagen får du lätt lunch, fika och middag. På söndag ingår frukost på hotellet. Vi bjuder på fika och avslutar dagen med lunch. Kajsas Kök ansvarar för maten under hela helgen. Den kommer vara helt vegansk. Eventuella allergier informerar du om i din anmälan.

Resa/resestöd Boka resa i tid! Reseersättning utgår med upp till 1000 kronor för deltagare som uppfyller vissa kriterier. En högre reseersättning upp till max 1500 kr kan utgå i särskilda fall (för resande från avlägsna platser där resan bevisligen kostat mer). Klimatsmart och billigast möjliga resa med tåg 2 klass gäller! Deltagaren bokar och betalar resan själv och fyller sedan i en reseräkning under arrangemanget. Kvitto från resan behövs. Allt lämnas in till arrangören under arrangemanget. Utbetalning av subventionen sker efter arrangemanget. Resestödet är till för personer som representerar ideella arrangörer/organisationer.

Kontakt Har du frågor som inte besvaras ovan, maila vår projektledare på jan.ove@mais.se

CHECK! 2018 Arrangeras av MAIS – Musikarrangörer i Samverkan och Uppsala Internationella Gitarrfestival, i samarbete med Destination Uppsala, Uppsala Kulturförvaltning, Uppsala Konstmuseum, Region Uppsala, Musik I Uppland, Kultur i Väst och Kulturens.